דף הבית » מדריך כללי בעיבוד » תהליך ייצור הקמח: המדריך המלא

תהליך ייצור הקמח: המדריך המלא

תהליך ייצור קמח

קמח הוא מרכיב בסיסי בהרבה מדינות, וניתן להשתמש בו למטרות שונות. ניתן להשתמש בו לאפיית לחם, עוגות, מאפים ועוד.

קמח הוא אחד המרכיבים הנפוצים ביותר במתכונים רבים. ישנם סוגים רבים ושונים של קמח המשתנים לפי תכונותיהם כגון כמה גלוטן הם מכילים וכמה שומן יש בהם.

יש אנשים שאולי לא מבינים שקמח משמש גם להכנת פסטה. בצק פסטה עשוי עם מים וקמח מעורבבים יחד עם מלח וביצים ליצירת בצק שניתן לאחר מכן לרדד ליריעות דקות עם מערוך או מכונה.

תהליך הייצור של קמח הוא תהליך מורכב. זה מתחיל עם חיטה, אשר לאחר מכן נטחנת ומעבדת לסוגים שונים של קמח. משם, הטוחן יכול להחליט לערבב אותו עם קמחים אחרים או ליצור סוג חדש לגמרי של קמח מהחיטה הטחונה.

הטוחן יכול להחליט לערבב אותו עם קמחים אחרים או ליצור סוג חדש לגמרי של קמח מהחיטה הטחונה. התוצר הסופי כולל את הדברים הבאים:

– כרסום

– ערבוב

– טחינה

– ניפוי

– ייבוש

– אפייה

סוגי קמח

לסוגים שונים של קמח תכונות ושימושים שונים. בעוד קמח לבן הוא הנפוץ ביותר, יש לו ערך תזונתי נמוך יותר מאשר סוגי קמח אחרים.

– קמח לכל מטרה: סוג זה של קמח משמש לאפיית לחם, עוגות, עוגיות, מאפינס ומוצרי מאפה אחרים. הוא משמש גם כחומר מעבה ברוטבים ורטבים.

– קמח עוגות: קמח מסוג זה משמש להכנת עוגות במרקם קליל שלא שוקעת או מתפוררת כשחותכים לתוכו. יש לו תכולת חלבון גבוהה יותר מקמח לכל מטרה, מה שהופך אותו מושלם להכנת עוגות.

– קמח לחם: סוג זה של קמח משמש להכנת לחמים צפופים ולעוסים, לא מתפוררים או יבשים כמו אלה שמכינים מקמחים לכל מטרה. זה עובד טוב גם עם בצקי שמרים כי הוא מכיל יותר גלוטן מה שנותן לבצק לחם גמישות וחוזק

קמח לבן קלוריות

קמח לבן הוא מרכיב בסיסי עבור אנשים רבים בארצות הברית. זהו מרכיב זול, זמין וקל לשימוש שהפך לחלק מהתרבות האמריקאית.

אנשים רבים אינם מודעים לכמות הקלוריות בקמח לבן. פרוסת לחם לבן יכולה להכיל עד 300 קלוריות, שזה יותר ממה שרוב האנשים מקבלים מארוחה שלמה.

קמח לבן הפך למרכיב עיקרי עד כדי כך שקשה לאנשים רבים לדמיין לבשל בלעדיו. עם זאת, ישנן חלופות בריאות יותר למי שרוצה להימנע ממזונות עתירי קלוריות כמו קמח לבן ועדיין לבשל ארוחות טעימות.

קמח מלא

קמח מלא הוא סוג של קמח העשוי מגרגרי חיטה מלאה. יש לו תכולת גלוטן נמוכה יותר מאשר סוגים אחרים של קמח, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור אלה שאלרגיים לגלוטן.

קמח חיטה מלא הוא בחירה מצוינת למי שמנסה להפחית את כמות המזון המעובד בתזונה שלהם. טעמו נהדר ובעל ערך תזונתי גבוה. בקמח חיטה מלאה יש יותר חומרים מזינים מאשר בלחם לבן, אבל זה יכול להיות יקר. עם זאת, אם אתה מכין את הלחם שלך, אתה יכול לחסוך כסף על ידי קניית מרכיבים בתפזורת ושימוש בקמח מלא במקום לבן.

לקמח חיטה מלאה יש תכולת סיבים גבוהה יותר מקמח לבן וניתן להשתמש בו בלחמים, מאפים, עוגות ומוצרי מאפה אחרים. לקמח מאפה מחיטה מלאה יש מרקם עדין יותר מקמחים לכל מטרה או עוגות.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן