דף הבית » מדריך תהליכים מדעיים » כל המידע החשוב על: תהליך ייצור שמן זית

כל המידע החשוב על: תהליך ייצור שמן זית

תהליך הפקת שמן זית לגיל הרך

שמן זית הוא מרכיב בישול פופולרי במדינות הים התיכון. הוא משמש גם במוצרי קוסמטיקה ותרופות. תהליך הפקת שמן זית כולל ריסוק זיתים, הפקת שמן וסינון המוצקים.

התהליך מתחיל עם מיצוי שאריות זיתים ריחניות מהפרי על ידי שימוש במכבש הידראולי או במכבש בורג. השלב הבא כולל כבישת זיתים כדי להפיק את השמן שלהם. לאחר מכן, הוא מסונן דרך שכבות מרובות של בד או נייר כדי להסיר כל זיהומים כגון מים, חול ושברי אבנים.

תהליך ייצור שמן זית התפתח עם הזמן כדי לענות על הביקוש למוצרי מזון העשירים בנוגדי חמצון ופוליפנולים אשר נקשרו ליתרונות בריאותיים כמו מופחת הסיכון למחלות לב וכלי דם, סוכרת וסרטן, בין היתר.

ניתן לחלק את תהליך ייצור שמן הזית לארבעה שלבים: כתישה, כרסום, כבישה ומיצוי.

ריסוק: זהו תהליך פירוק הזיתים לחתיכות קטנות יותר על ידי חבטות בפטיש.

טחינה: זהו תהליך טחינת הזיתים המרוסקים כדי להפוך אותם עדינים יותר.

לחץ: הלחץ המופעל בשלב זה הוא המעניק לשמן הזית את הטעם והמרקם הייחודיים שלו.

מיצוי: במהלך שלב זה, המים שהופקו ממשחת הזיתים נסחטים החוצה ומשאירים שמן זית טהור.

שמן זית קלוריות

שמן זית נחשב לרוב כשמן בריא ונכון שיש לו יתרונות בריאותיים רבים. עם זאת, זה לא בריא כמו שאנשים חושבים. הוא עדיין מכיל קלוריות, שפשוט לא נמצאות בשמנים אחרים כמו שמן קוקוס או שמן אבוקדו.

קלוריות שמן זית גבוהות יותר מהקלוריות של שמנים אחרים בגלל תכולת השומן הרווי הגבוהה שלו. זה הופך את שמן הזית לפחות בר-קיימא עבור אלה שמנסים להימנע ממחלות לב והשמנה.

קשה לחשב קלוריות של שמן זית כי זה משתנה בהתאם לכמות שמן הזית שאתה משתמש בבישול שלך, איזה סוג מזון אתה מבשל וכמה קלוריות אתה מנסה לשמור בתזונה שלך.

אנשים רבים משתמשים בשמן זית עבור היתרונות הבריאותיים שלו, אבל זה יכול לשמש גם ככלי להורדה במשקל.

שמן זית בריא

שמן זית הוא שמן בריא ורב-תכליתי שניתן להשתמש בו בבישול, אפייה, סלטים ועוד. זה גם מקור טוב לנוגדי חמצון כמו ויטמין E ופוליפנולים.

זהו אחד השמנים הפופולריים ביותר בעולם בשל היתרונות הבריאותיים שלו. עם זאת, נמצא שאנשים רבים אינם מודעים לאופן השימוש הנכון בשמן זית. מאמר זה יספק לכם כמה טיפים כיצד להשתמש בשמן זית למטרות הבריאות שלכם.

נמצא כי שמן זית בעל יתרונות בריאותיים רבים עבור אנשים ובעלי חיים כאחד. הוא מכיל שומנים חד בלתי רוויים אשר ידועים ביכולתם להוריד את רמות הכולסטרול בגוף תוך העלאת הכולסטרול הטוב (HDL). שמן זית מכיל גם נוגדי חמצון הנקראים פוליפנולים המסייעים במאבק נגד תאים סרטניים.

שמן זית בריא הוא חלופה מצוינת לשמנים אחרים. יש לו תכולת שומן רווי נמוכה יותר מאשר חמאה, תוך שהוא עדיין מספק את אותו טעם ומרקם.

שמן זית שימש כשמן בישול מאז ימי קדם. היוונים והרומאים השתמשו בו רבות במטבח שלהם והוא גם זכה להערכה רבה בקרב המצרים הקדמונים. למעשה, הם קראו לזה “זהב נוזלי” בגלל היתרונות הבריאותיים הרבים שלו.

מסחטת שמן זית

בית בד היא מכונה המשמשת להפקת השמן מזיתים. בית הבד לשמן זית הוא מכונה תעשייתית שקיימת כבר מאות שנים וניתן להשתמש בה כדי להפיק צורות שונות של שמן זית.

הפקת שמן זית הייתה מסורת באזור הים התיכון במשך מאות שנים. עם זאת, עם עליית הגלובליזציה, קל יותר לאנשים לקנות שמני זית ממדינות אחרות. זה הפך את שיטות הייצור ליעילות ויעילות יותר מבעבר.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן