מה לעשות עם חזה עוף במקרר?
חזה עוף הוא מרכיב רב תכליתי וטעים שניתן להשתמש בו במגוון מנות. בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה וקלה בלילה או ארוחה משוכללת יותר, חזה עוף הוא אופציה מצוינת. הנה כמה רעיונות מה לעשות עם חזה עוף במקרר.
חזה עוף בגריל
חזה עוף בגריל הוא דרך קלאסית וקלה ליהנות מעוף. כל שעליך לעשות הוא לתבל את העוף במלח, פלפל ועשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך, ואז לצלות על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מוכן. מגישים לצד ירקות או סלט לארוחה שלמה.
חזה עוף עם רוטב שמנת
לארוחה מפנקת יותר, נסו חזה עוף עם רוטב שמנת. מתחילים בתיבול העוף במלח ופלפל, ואז מבשלים במחבת על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מוכן. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד. באותה מחבת מוסיפים כף חמאה וממיסים. מוסיפים כוס שמנת כבדה ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים פנימה את עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליך, ואז מחזירים את העוף למחבת ומבשלים עד שהרוטב סמיך וקרמי. מגישים עם התוספת האהובה עליכם.
חזה עוף עם ירקות צלויים
לארוחה בריאה ומלאת טעם, נסו חזה עוף עם ירקות צלויים. מחממים את התנור ל-400 מעלות צלזיוס. מניחים את חזה העוף בתבנית אפייה ומתבלים במלח ופלפל. מסדרים את הירקות האהובים עליכם סביב העוף, כמו פלפלים, בצל, גזר ותפוחי אדמה. מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים 25-30 דקות, או עד שהעוף מבושל והירקות רכים. מגישים עם תוספת של אורז או קינואה לארוחה שלמה.
חזה עוף עם רוטב עגבניות
לארוחת ערב מהירה וקלה, נסו חזה עוף ברוטב עגבניות. מתחילים בתיבול העוף במלח ופלפל, ואז מבשלים במחבת על אש בינונית-גבוהה עד שהוא מוכן. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד. באותה מחבת מוסיפים כף שמן זית ומחממים. מוסיפים צנצנת של רוטב העגבניות האהוב עליך ומערבבים עד לאיחוד. הוסיפו פנימה את עשבי התיבול והתבלינים האהובים עליכם, ואז החזירו את העוף למחבת ומבשלים עד שהרוטב סמיך ובעל טעם. הגישו עם התוספת האהובה עליכם. לא משנה למה יש לכם מצב רוח, חזה עוף הוא אופציה נהדרת לארוחה טעימה וקלה. עם הרעיונות האלה, תוכלו להפיק את המרב מחזה העוף שבמקרר שלכם וליהנות מארוחה טעימה תוך זמן קצר.