דף הבית » לא ידעתי » תהליך הכנת השוקולד

תהליך הכנת השוקולד

2023-03-09 08:16:00+02:00

קצירת פולי קקאו

פולי קקאו הם המרכיב העיקרי בשוקולד. הם נקצרים מעצי קקאו, שמקורם במרכז ודרום אמריקה. השעועית נקצרת ביד, לרוב פעמיים בשנה. לאחר מכן, השעועית מיובשת בשמש במשך מספר ימים לפני ההובלה למתקן עיבוד.

תסיסה וצלייה

ברגע שהשעועית מגיעה למתקן העיבוד, היא ממוינת ומנקה. לאחר מכן מניחים את השעועית בקופסאות עץ גדולות ומניחים לתסיסה מספר ימים. תהליך זה עוזר לפתח את הטעם של השעועית. לאחר התסיסה צולים את השעועית בתנורים גדולים. תהליך זה עוזר להוציא את הטעם והארומה של השעועית.

טחינה וקונכייה

לאחר שהשעועית נצלה, היא מוכנה לטחון לעיסה. לאחר מכן מערבבים את המשחה הזו עם מרכיבים אחרים כמו סוכר, חלב וחומרי טעם וריח. לאחר מכן מכניסים את התערובת למכונה הנקראת קונכייה, שעוזרת לעדן את המרקם והטעם של השוקולד.

טמפרור ואריזה

השלב האחרון בתהליך הכנת השוקולד הוא טמפרור. תהליך זה עוזר להעניק לשוקולד את הגימור המבריק שלו ולהיצמד כאשר הוא נשבר. לאחר מכן יוצקים את השוקולד לתבניות ומצננים. לאחר הקירור, השוקולד מוכן לאריזה ולמשלוח לחנויות. תהליך הכנת השוקולד הוא תהליך מורכב הדורש מיומנות ודיוק. מקצירת פולי הקקאו ועד לטמפרור ואריזת המוצר המוגמר, כל שלב חיוני ליצירת שוקולד טעים ואיכותי. צפו בסרטונים על תהליך ייצור השוקולד ביוטיוב.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן