דף הבית » לא ידעתי » תהליך ייצור וויסקי

תהליך ייצור וויסקי

2023-03-29 11:52:00+02:00

בחירת דגנים

ויסקי עשוי ממגוון דגנים, כולל שעורה, שיפון, חיטה ותירס. סוג הדגן המשמש יקבע את הטעם של הוויסקי. הדגנים נבחרים לפי פרופיל הטעם הרצוי והאזור בו מיוצר הוויסקי. לאחר מכן טוחנים את הגרגירים ומועכים אותם כדי לחלץ את הסוכרים.

תְסִיסָה

לאחר שהגרגרים נטחנו וריסקו, הנוזל שנוצר מכונה הוורט. לאחר מכן מעבירים את הוורט למיכל תסיסה, שם מוסיפים שמרים. השמרים צורכים את הסוכרים שבתורט ומייצרים אלכוהול ופחמן דו חמצני. תהליך זה עשוי להימשך מספר ימים.

זִקוּק

לאחר סיום תהליך התסיסה, הנוזל מועבר לדומם. הדומם משמש להפרדת האלכוהול משאר מרכיבי הנוזל. לאחר מכן נאסף האלכוהול ומועבר לחבית ליישון.

הְזדַקְנוּת

תהליך היישון הוא מה שנותן לוויסקי את הטעם הייחודי שלו. הוויסקי מיושן בחביות עץ אלון לפרק זמן, בדרך כלל בין שנתיים ל-12 שנים. במהלך תקופה זו, הוויסקי סופג את טעם עץ האלון ומפתח את פרופיל הטעמים הייחודי שלו.

ביקבוק

לאחר שהוויסקי התיישן, הוא מוכן לבקבוק. הוויסקי עובר סינון ולאחר מכן מבוקבק בבקבוקי זכוכית. לאחר מכן, הבקבוקים מסומנים ומוכנים למכירה.

שלב תיאור
בחירת דגנים בחירת דגנים לפי פרופיל הטעם והאזור הרצוי.
תְסִיסָה לוורט מוסיפים שמרים כדי לייצר אלכוהול ופחמן דו חמצני.
זִקוּק אלכוהול מופרד ממרכיבים אחרים של הנוזל.
הְזדַקְנוּת הוויסקי מיושן בחביות עץ אלון לתקופה מסוימת.
ביקבוק ויסקי מסונן ומבוקבק בבקבוקי זכוכית.

למידע נוסף על ייצור וויסקי, צפה בסרטון זה: ייצור וויסקי .

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן