דף הבית » News » תהליך הכנת הלחם

תהליך הכנת הלחם

2023-03-10 09:28:00+02:00

רכיבים

לחם עשוי מכמה מרכיבים פשוטים: קמח, מים, שמרים ומלח. סוג הקמח המשמש יקבע את סוג הלחם. לדוגמה, קמח לבן משמש ללחם לבן, בעוד קמח מלא משמש ללחם מחיטה מלאה. שמרים הם סוג של פטרייה שעוזרת לבצק לתפוח. מוסיפים מלח בשביל הטעם וכדי לעזור לבצק לתפוח.

לִישָׁה

לאחר איחוד החומרים, לישה את הבצק. לישה היא תהליך של מתיחה וקיפול של הבצק כדי לעזור לו לפתח גלוטן. גלוטן הוא חלבון שנותן ללחם את המבנה והמרקם שלו. הלישה יכולה להתבצע ביד או במיקסר.

עוֹלֶה

לאחר הלישה של הבצק משאירים אותו לתפיחה. זהו התהליך של מתן אפשרות לשמרים להיזון מהסוכרים שבבצק ולייצר פחמן דו חמצני. הגז הזה גורם לבצק להתרחב ולהיות קל ואוורירי. בדרך כלל משאירים את הבצק לתפיחה של מספר שעות.

עיצוב

לאחר שהבצק תפח, הוא מוכן לעיצוב. זהו תהליך יצירת הבצק לצורה הרצויה. זה יכול להיעשות ביד או עם מכונה.

אֲפִיָה

השלב האחרון בתהליך הכנת הלחם הוא אפייה. את הבצק מכניסים לתנור ואופים בחום גבוה. זה גורם לבצק להתרחב ולהיות חום זהוב. זמן האפייה ישתנה בהתאם לסוג הלחם.

סוג לחם קמח זמן אפייה
לחם לבן רצפה לבנה 20-30 דקות
לחם מלא קמח חיטה מלאה 30-40 דקות
לחם שיפון קמח שיפון 40-50 דקות

תהליך הכנת הלחם הוא אומנות שנהוגה במשך מאות שנים. זהו תהליך פשוט שדורש מעט מרכיבים וקצת סבלנות. עם המרכיבים והטכניקות הנכונות, כל אחד יכול להכין לחם טעים. למידע נוסף, בקר בוויקיפדיה .

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן