דף הבית » News » תהליך הכנת הלחם: מדריך מקיף

תהליך הכנת הלחם: מדריך מקיף

2023-03-05 15:32:00+02:00

מצרכים להכנת לחם

הכנת לחם דורשת כמה מרכיבים פשוטים: קמח, מים, שמרים ומלח. סוג הקמח המשמש יקבע את מרקם וטעם הלחם. קמח לכל מטרה הוא הסוג הנפוץ ביותר המשמש להכנת לחם, אך ניתן להשתמש גם בסוגים אחרים של קמח, כגון חיטה מלאה, שיפון וכוסמין. שמרים הם אורגניזם חי המסייע לבצק לתפוח ונותן ללחם את הטעם הייחודי שלו. מלח עוזר לשלוט בפעילות השמרים ומוסיף טעם ללחם.

תהליך הכנת הלחם

תהליך הכנת הלחם מתחיל בערבוב המרכיבים יחד. הקמח, המים, השמרים והמלח משולבים בקערה גדולה ומערבבים עד שנוצר בצק. לאחר מכן ללוש את הבצק מספר דקות כדי לפתח את הגלוטן בקמח, מה שנותן ללחם את המבנה שלו. לאחר הלישה של הבצק משאירים אותו לתפיחה במקום חמים למשך מספר שעות. במהלך הזמן הזה, השמרים ניזונים מהסוכרים שבקמח ויפיקו פחמן דו חמצני שגורם לתפיחת הבצק.

עיצוב הבצק

לאחר שהבצק תפח, הוא מוכן לעיצוב. ניתן לעצב את הבצק במגוון צורות כמו כיכרות, לחמניות או לחמניות. מותחים את הבצק בעדינות ומעצבים אותו לצורה הרצויה, ואז מניחים על תבנית אפייה או בתבנית משומנת.

הגהה של הבצק

לאחר שעוצבו את הבצק, משאירים אותו להוכחה שנייה. זה מאפשר לשמרים להמשיך להאכיל מהסוכרים שבקמח ולייצר פחמן דו חמצני, מה שגורם לתפיחה נוספת של הבצק. משאירים את הבצק להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו.

אפיית הלחם

לאחר שהבצק התפח, הוא מוכן לאפייה. התנור מחומם מראש לטמפרטורה הרצויה ומכניסים את הלחם לתנור. אופים את הלחם עד שהוא מזהיב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי. לאחר סיום האפייה של הלחם, מוציאים אותו מהתנור ומאפשרים לו להתקרר לפני שפורסים אותו.

אחסון הלחם

לאחר שהלחם התקרר, ניתן לשמור אותו בכלי אטום עד שבוע. לאחסון ארוך יותר, ניתן להקפיא את הלחם עד שלושה חודשים.

נהנה מהלחם

ניתן ליהנות מלחם במגוון דרכים. ניתן לאכול אותו כפי שהוא, קלוי, או להשתמש בו כבסיס לכריכים ומנות אחרות. לא משנה איך נהנים ממנו, לחם תוצרת בית בטוח יהיה להיט!

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן