דף הבית » TOP10 » תהליך הבשלת אפרסמון

תהליך הבשלת אפרסמון

2023-03-19 11:18:00+02:00

קצירת אפרסמונים

אפרסמונים נקצרים כשהם עדיין מוצקים וירוקים. לאחר מכן הפרי מאוחסן במקום קריר ויבש למשך מספר שבועות כדי לאפשר לו להבשיל. תהליך ההבשלה יכול להימשך בין מספר ימים למספר שבועות, תלוי במגוון האפרסמון ובתנאים בהם הוא מאוחסן.

תהליך הבשלה

תהליך ההבשלה של אפרסמון דומה לזה של פירות אחרים. כשהפרי מבשיל, הוא מתחיל להתרכך וצבעו משתנה מירוק לצהוב או כתום. גם טעמו של הפרי משתנה עם הבשלתו, הופך למתקתק ועז יותר.

איך לדעת מתי אפרסמון בשל

הדרך הטובה ביותר לדעת מתי האפרסמון בשל היא ללחוץ בעדינות על קליפת הפרי. אם הוא נכנע ללחץ, אז הוא בשל ומוכן לאכילה. אם הקליפה עדיין יציבה, אז הפרי עדיין לא בשל.

אחסון אפרסמונים בשלים

יש לאחסן אפרסמונים בשלים במקרר, שם הם נשמרים עד שבועיים. אם האפרסמונים לא נאכלים תוך זמן זה, ניתן להקפיא אותם עד שישה חודשים.

סיכום

הבשלת אפרסמון הוא תהליך פשוט שניתן לעשות בבית. על ידי אחסון הפרי במקום קריר ויבש ובדיקת בשלותם באופן קבוע, קל לדעת מתי האפרסמון בשל ומוכן לאכילה. למידע נוסף, צפו בסרטון זה על תהליך הבשלת האפרסמון.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן