דף הבית » מדריך תהליכים מדעיים » מה עושים עם החוט של הקישקים במרק?

מה עושים עם החוט של הקישקים במרק?

מה עושים עם החוט של הקישקים במרק?

מה זה קישקס?

קישקס, הידוע גם בשם דרמה ממולא, הוא מאכל יהודי מסורתי. זהו מעטפת דמוי נקניק מלא בתערובת של בשר בקר טחון, קמח ותבלינים. קישקים מוגשים לרוב כחלק ממרק, וניתן להשתמש בחוט הקישקים להכנת מרק בעל טעם.

איך מכינים קישקעס

ניתן להכין קישקעים במגוון דרכים. השיטה הנפוצה ביותר היא להרתיח את הקישקים בסיר מים כשעה. לאחר בישול הקישקים, ניתן להוסיף אותם למרק או להגיש כתוספת.

מצרכים לקישקס

  • בשר בקר טחון
  • קמח
  • בצל
  • שום
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה
  • כמון
  • כוסברה

הוראות

  1. בקערה גדולה מערבבים את בשר הבקר הטחון, הקמח, הבצל, השום, המלח, הפלפל, הפפריקה, הכמון והכוסברה.
  2. מערבבים את החומרים יחד עד שהם מתאחדים היטב.
  3. בעזרת כף ממלאים את עטיפות הקישקה בתערובת.
  4. קשרו את הקצוות של המארזים עם חוט.
  5. מביאים סיר מים לרתיחה ומוסיפים את הקישקים.
  6. מבשלים את הקישקים כשעה.
  7. מוציאים את הקישקים מהסיר ומגישים.

מה עושים עם חוט הקישקים במרק?

ניתן להשתמש בחוט הקישקים להכנת מרק טעים למרק. לשם כך פשוט מוסיפים את החוט לסיר המים הרותחים לפני הוספת הקישקים. החוט ישחרר את טעמו לתוך המרק, ויוסיף שכבת טעם נוספת למרק. לאחר בישול הקישקים, ניתן להוציא את החוט מהסיר ולזרוק. לאחר מכן ניתן להשתמש במרק כבסיס למרק.

סיכום

קישקים הם מאכל יהודי מסורתי שניתן להגיש כחלק ממרק. ניתן להשתמש בחוט הקישקים להכנת מרק טעים למרק. לשם כך פשוט מוסיפים את החוט לסיר המים הרותחים לפני הוספת הקישקים. לאחר בישול הקישקים, ניתן להוציא את החוט מהסיר ולזרוק. לאחר מכן ניתן להשתמש במרק כבסיס למרק. למידע נוסף על אופן הכנת קישקעס, בדוק את הסרטון הזה .

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן