דף הבית » מדריך תהליכים מדעיים » מה לעשות עם שאריות חלב שקדים?

מה לעשות עם שאריות חלב שקדים?

מה לעשות עם שאריות חלב שקדים?

מהו חלב שקדים?

חלב שקדים הוא חלופת חלב צמחית העשויה משקדים טחונים ומים. זוהי חלופה פופולרית נטולת חלב לחלב פרה, והיא משמשת לעתים קרובות בתזונה טבעונית וצמחונית. חלב שקדים דל בקלוריות ובשומן, ומהווה מקור טוב לסידן, ויטמין E וויטמינים ומינרלים חיוניים אחרים. הוא גם נטול לקטוז, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור אלה עם אי סבילות ללקטוז או אלרגיות.

מה לעשות עם שאריות חלב שקדים

אם הכנתם יותר מדי חלב שקדים, או שקניתם קרטון שתוקפו עומד לפוג, יש הרבה דרכים לנצל אותו. הנה כמה רעיונות מה לעשות עם שאריות חלב שקדים:

1. הכינו שייקים

שייקים הם דרך מצוינת להשתמש בשאריות חלב שקדים. כל שעליך לעשות הוא להוסיף מעט פירות קפואים, בננה, כדור חמאת אגוזים וחופן תרד או קייל לבלנדר שלך, ולאחר מכן להוסיף חלב שקדים עד שתגיע לסמיכות הרצויה. אתה יכול גם להוסיף כדור אבקת חלבון לחיזוק נוסף.

2. השתמשו בו באפייה

ניתן להשתמש בחלב שקדים כתחליף לחלב פרה במתכוני אפייה. ניתן להשתמש בו בעוגות, מאפינס, פנקייקים ומוצרי מאפה אחרים. רק הקפידו להשתמש באותה כמות של חלב שקדים כמו חלב פרה.

3. מכינים פודינגים ורפרפים

ניתן להשתמש בחלב שקדים להכנת פודינגים וקרמים. כל שעליך לעשות הוא לשלב חלב שקדים, סוכר ועמילן תירס בסיר ולבשל עד שמסמיך. אתה יכול גם להוסיף חומרי טעם וריח כמו וניל, קינמון או אגוז מוסקט.

4. השתמש בו ברטבים ומרקים

חלב שקדים יכול לשמש כתחליף לשמנת ברטבים ומרקים. הוא מוסיף מרקם קרמי וטעם אגוזי למנות. רק הקפידו להשתמש באותה כמות של חלב שקדים כמו שמנת.

אחסון שאריות חלב שקדים

אם אינכם מתכננים להשתמש בשאריות חלב השקדים שלכם מיד, חשוב לאחסן אותה כראוי. ניתן לשמור חלב שקדים שלא נפתח במקרר עד 7 ימים. לאחר הפתיחה, יש להשתמש בו תוך 5 ימים. אם אינך מתכוון להשתמש בחלב השקדים שלך תוך 5 ימים, אתה יכול להקפיא אותו. פשוט יוצקים את חלב השקדים לתוך מגש קוביות קרח ומקפיאים. לאחר ההקפאה, מעבירים את הקוביות לכלי עמיד במקפיא ומאחסנים במקפיא עד 3 חודשים.

השוואה מהירה

להשתמש לא נפתח נפתח קָפוּא
זמן אחסון 7 ימים 5 ימים 3 חודשים

סיכום

אם יש לך שאריות חלב שקדים, יש הרבה דרכים להשתמש בו. אתה יכול להכין שייקים, להשתמש בו באפייה, להכין פודינגים ורפרפים, או להשתמש בו ברטבים ומרקים. אם אתם לא מתכננים להשתמש בו מיד, הקפידו לאחסן אותו כראוי במקרר או במקפיא. למידע נוסף, בדוק את הסרטון הזה על מה לעשות עם שאריות חלב שקדים.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן