תהליך הנביטה הוא תהליך המרת זרע לצמח.
תהליך זה מתחיל עם קבורת הזרע באדמה, שזו הדרך הנפוצה ביותר לגידול זרעים. הזרע סופג מים וחומרי הזנה מהאדמה ומתחיל להצמיח שורשים, המשמשים לקליטת מים וחומרי הזנה מהאדמה. כתוצאה מכך גזע הצמח נדחף מהאדמה ועלים מופיעים מעליו. העלים משמשים לפוטוסינתזה, הנחוצה לשרוד הצמחים.
ניתן לחלק את תהליך הנביטה לשלושה שלבים: אימביציה, שבה מים נכנסים לזרע יבש; לחץ טורגור, כאשר מים נכנסים ומתחילים להתנפח זרע יבש; ואחרי הבשלה או נביטה כהלכה, כאשר יש מספיק לחות בזרע יבש שהוא יכול להתחיל להצמיח שורשים
לאחר תהליך ההנבטה
– זריעה,
– טיפוח,
– קציר,
– ייבוש ואחסון.
איך להנביט זרעים
הנבטת זרעים היא תהליך של שבירת תרדמת הזרע ועידוד צמיחתו.הנבטת זרעים היא דרך מהנה וקלה להתחיל בגינון. זו גם דרך מצוינת לחסוך כסף בקניית צמחים חדשים מכיוון שאתה יכול להשתמש בשאריות הזרעים מהפירות והירקות שלך.
להלן מדריך שלב אחר שלב להנבטת זרעים:
1. ממלאים את העציץ באדמה ומקפידים על ניקוז טוב. ניתן להשתמש בפרליט או חול לשיפור הניקוז.
2. שים את הזרעים על גבי האדמה ומכסים אותם בכ-1/4 אינץ’ של אדמה.
3. מרטיבים קלות את האדמה כדי שהיא לא תהיה רטובה, אלא לחה מספיק כדי שהזרעים ינבטו.
4. מניחים שקית ניילון שקופה מעל הסיר ואוטמים אותה בפתחו עם גומייה או גומייה כדי שלא יכניסו אור ושומרים במקום חמים עד שהם מתחילים לנבוט מהאדמה לאחר כ-2. שבועות (או כאשר אתה רואה כמה יורים ירוקים מגיעים).
5. הסר שקית ניילון ברגע שאתה רואה זרעים ירוקים עולים מלמטה, ולאחר מכן השקה לפי הצורך עד שהם גדלים במלואם (בדרך כלל לוקח 3-6 חודשים).
איך להנביט עדשים
עדשים הן מקור בריא וזול לחלבון. קל להנביט אותם גם בבית.
התהליך פשוט מאוד וניתן לעשות זאת על ידי ביצוע השלבים הבאים:
1) משרים את העדשים במים למשך 8-12 שעות.
2) מסננים את המים ושוטפים אותם במים מתוקים.
3) הכניסו אותם לצנצנת או קערה עם הרבה מים טריים, כסו אותם במטלית והשאירו אותם במקום חמים למשך 3-4 ימים.
4) שוטפים את העדשים כל יום עד שהם נובטים, ואז אוכלים!
איך מנביטים שעועית
הנבטת שעועית היא תהליך פשוט שניתן לעשות בבית.
ראשית, משרים את השעועית לילה במים.
לאחר מכן, מסננים את המים ושוטפים את השעועית תחת מי ברז זורמים.
לאחר מכן, הניחו אותם על מגבת כלי אוכל או נייר סופג והניחו להם להתייבש במשך 8 שעות.
לבסוף, העבירו אותם לצנצנת או לכלי עם מספיק מקום כדי לאפשר זרימת אוויר וכסו בבד גבינה או בד דק אחר.