דף הבית » אנציקלופדיה » תהליך הבשלת בננה

תהליך הבשלת בננה

2023-03-19 18:24:00+02:00

מהי הבשלת בננה?

הבשלת בננה היא תהליך המרת הפרי הירוק והבוסר לפרי הצהוב, המתוק והאכיל. תהליך ההבשלה הוא תהליך טבעי המתרחש כאשר הבננה נחשפת לגז אתילן. אתילן הוא הורמון טבעי המיוצר על ידי הבננה עצמה. כשהבננה מבשילה, העמילן שבפרי הופך לסוכר, מה שנותן לבננה את טעמה המתוק.

שלבי הבשלת בננה

שלב 1: ירוק

השלב הראשון של הבשלת הבננה הוא השלב הירוק. בשלב זה הבננה עדיין לא בשלה ובעלת מרקם יציב. קליפה של הבננה ירוקה והבשר לבן. לבננה יש טעם עדין ואינה מתוקה.

שלב 2: צהוב

השלב השני של הבשלת הבננה הוא השלב הצהוב. בשלב זה הבננה מתחילה להבשיל והקליפה מצהיבה. בשרה של הבננה עדיין לבן אבל מתחיל להתרכך. לבננה יש טעם עדין והיא מעט מתוקה.

שלב 3: צהוב עם כתמים חומים

השלב השלישי של הבשלת הבננה הוא השלב הצהוב עם כתמים חומים. בשלב זה הבננה בשלה והקליפה צהובה עם כתמים חומים. בשרה של הבננה רך ומתוק. לבננה יש טעם מתוק והיא מתוקה מאוד.

שלב 4: חום

השלב הרביעי של הבשלת הבננה הוא השלב החום. בשלב זה הבננה בשלה מדי והקליפה שחום. בשרה של הבננה מאוד רך ומתוק. לבננה יש טעם מתוק מאוד והיא מתוקה מאוד.

טבלת שלבי הבשלת בננה

שלב צֶבַע מרקם טעם
ירוק ירוק מוּצָק מָתוּן
צהוב צהוב הִתרַכְּכוּת מתוק עדין
צהוב עם כתמים חומים צהוב עם כתמים חומים רַך מתוק
חום חום רך מאוד מאוד מתוק

למידע נוסף על תהליך הבשלת הבננה, צפה בסרטון זה.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן