מה זה כבישה?
כבישה היא תהליך של שימור מזון על ידי תסיסה אנאירובית במלח או חומץ. המזון שנוצר נקרא מלפפון חמוץ, או, כדי למנוע אי בהירות, מקדימה את התואר כבוש. הליך הכבישה משפיע בדרך כלל על מרקם המזון, הטעם והטעם. במזרח אסיה משתמשים בוויניגרט (שמן צמחי וחומץ) גם כאמצעי כבישה.
היסטוריה של כבישה
כבישה קיימת כבר אלפי שנים, עם עדויות לכך שחמוצי מלפפון נמצאו בקברים מסופוטמיים ומצריים המתוארכים לסביבות 2400 לפני הספירה. הכבישה שימשה כדרך לשימור מזון להפלגות ארוכות ולאחסון במהלך חודשי החורף.
איך לחמוץ
כבישה היא תהליך פשוט יחסית הכולל השריית המזון בתמיסת מי מלח או חומץ. לאחר מכן משאירים את המזון לתסיסה למשך תקופה, בדרך כלל מספר ימים עד מספר שבועות. משך הזמן תלוי בסוג המזון המוחמץ ובטעם הרצוי. תמיסת המלח או החומץ המשמשים לכבישה ניתנת לטעם בעשבי תיבול, תבלינים וחומרי טעם נוספים. חומרי הטעם הנפוצים כוללים שום, שמיר, זרעי חרדל, גרגירי פלפל ועלי דפנה. יש לשמור את התמיסה בטמפרטורה של סביב 70 מעלות צלזיוס (21 מעלות צלזיוס) לתסיסה אופטימלית. לאחר סיום תהליך הכבישה, יש לאחסן את המזון בכלי אטום במקרר. מזון כבוש יכול להחזיק מעמד מספר חודשים במקרר, אם כי הטעם יתחזק עם הזמן. למידע נוסף על Pickling בויקיפדיה