רכיבים
וודקה היא משקה אלכוהולי מזוקק העשוי ממגוון דגנים, כולל חיטה, שיפון, שעורה ותירס. הגרגירים נטחנים ומערבבים במים ליצירת מחית. לאחר מכן העיסה עוברת תסיסה עם שמרים, אשר הופכים את הסוכרים במחית לאלכוהול. לאחר מכן מזקקים את המחית המותססת כדי לייצר רוח שקופה וחסרת צבע.
זִקוּק
תהליך הזיקוק משמש לטיהור המחית המותססת ולהסרת זיהומים. המחית מחוממת בדומם, והאלכוהול מתאדה ועולה לראש הדומם. לאחר מכן, האדים מתעבים בחזרה לנוזל ונאספים. תהליך זה חוזר על עצמו מספר פעמים כדי לייצר רוח גבוהה הוכחה.
סִנוּן
לאחר זיקוק האלכוהול, הוא עובר סינון כדי להסיר כל זיהומים שנותרו. הרוח מועברת דרך סדרה של מסננים, כגון פחם פעיל, כדי להסיר כל טעמים או ריחות לא רצויים. לאחר מכן האלכוהול המסונן מוכן לביקבוק.
ביקבוק
לאחר מכן האלכוהול המסונן מבוקבק ומסומן. הוודקה מדוללת בדרך כלל במים כדי להפחית את תכולת האלכוהול ולהעניק לה טעם חלק יותר. לאחר מכן הוודקה מוכנה להנאה. למידע נוסף על וודקה בויקיפדיה