קצירת פולי קקאו
פולי קקאו הם המרכיב העיקרי בשוקולד, והשלב הראשון בתהליך ייצור השוקולד הוא קצירת פולי הקקאו. פולי קקאו נמצאים בתרמילים על עץ הקקאו, ואת התרמילים קוטפים ביד. לאחר מכן פותחים את התרמילים ומוציאים את השעועית. לאחר מכן מניחים את השעועית בערימות ומניחים לתסיסה מספר ימים. במהלך תהליך זה, השעועית מפתחת את הטעם והארומה האופייניים לה.
ייבוש וצלייה
לאחר סיום תהליך התסיסה, השעועית מיובשת בשמש או במכונת ייבוש. תהליך הייבוש עוזר להפחית את תכולת הלחות של השעועית ומקל על הטיפול בהם. לאחר הייבוש צולים את השעועית בתנורים גדולים. תהליך הקלייה עוזר להוציא את הטעם והארומה של השעועית.
טחינה וקונכייה
לאחר שהשעועית נצלה, היא מוכנה לטחון לעיסה. משחה זו ידועה בשם ליקר קקאו, והיא הבסיס לכל מוצרי השוקולד. לאחר מכן מערבבים את ליקר הקקאו עם סוכר, חלב ומרכיבים אחרים כדי ליצור את הטעם והמרקם הרצויים. לאחר מכן, התערובת עוברת תהליך הנקרא קונכייה, שעוזר לעדן את המרקם והטעם של השוקולד.
טמפרור ודפוס
השלב האחרון בתהליך ייצור השוקולד הוא טמפרור ודפוס. טמפרור הוא תהליך שעוזר לייצב את חמאת הקקאו בשוקולד. זה עוזר להעניק לשוקולד גימור מבריק ומרקם חלק. לאחר הטמפרור יוצקים את השוקולד לתבניות ומצננים. לאחר הקירור, השוקולד מוכן לאריזה ולמכירה. תהליך ייצור השוקולד הוא תהליך מורכב וגוזל זמן, אך התוצאה הסופית היא פינוק טעים שנהנים ממנו אנשים בכל העולם. מקצירת פולי הקקאו ועד לטמפרור ועיצוב השוקולד, כל שלב חיוני ליצירת מוצר השוקולד המושלם.