יין הוא משקה אלכוהולי המיוצר כבר אלפי שנים. הוא עשוי מתסיסה של מיץ פירות, דבש או חומרים צמחיים אחרים.
יין הוא משקה טעים ופופולרי ברחבי העולם. הוא מיוצר במשך אלפי שנים ובעזרת עוזרי כתיבה בינה מלאכותית, ניתן לצרוך אותו בקלות רבה יותר על ידי אנשים בכל מקום.
תהליך ייצור היין הוא תהליך מורכב וארוך שאנשים רבים אינם מכירים. במאמר זה נסקור את השלבים הכרוכים בהכנת יין וכן את סוגי היין השונים שתוכלו למצוא בשוק.
תהליך ייצור יין:
– את תירוש הענבים מקבלים מהכרמים ולאחר מכן כותשים אותו למיצוי מיץ.
– לאחר מכן מרתיחים את המיץ כדי להפריד את המים ממנו.
– הנוזל המתקבל הופך למחית אשר מותסס במיכלים גדולים הנקראים vats או cuves למשך מספר שעות בטמפרטורות שבין 20 מעלות צלזיוס ל-40 מעלות צלזיוס.
– הנוזל המתקבל הופך לאלכוהול באמצעות תסיסה, אותו ניתן לסנן או להשאיר ללא סינון תלוי אם ישמש ליינות אדומים או לבנים.
– לאחר התסיסה, תאי שמרים נהרגים על ידי הוספת גופרית דו חמצנית כדי שלא ימשיכו לתסוס אלכוהולים נוספים ולהפוך אותם לחומץ.
סוגי יין:
– סוגי היין הידועים ביותר: – יין לבן תוסס בדרך כלל מזני ענבים לבנים. – יין אדום תוסס בדרך כלל מזני ענבים אדומים. – יינות רוזה עשויים בדרך כלל מענבים אדומים או לבנים שנקלפו לפני מיצוי המיץ.
הכנת יין לילדים
יין הוא דרך מצוינת ללמד ילדים על הטעמים והריחות של פירות וירקות שונים.
ניתן להכין יין עם מיצי פירות, ירקות, עשבי תיבול, תבלינים, דבש ואפילו שוקולד. עדיף להשתמש במתכון פשוט שקל לעקוב אחריו. הכנת יין לילדים היא דרך מצוינת להכיר להם את עולם היין. זה גם עוזר להם להבין מהו יין וכיצד הוא עשוי.
יין לילדים עוסק לא רק בהכנת משקה טעים, אלא גם בהיכרות עם ילדים לעולם היין. ניתן לעשות זאת על ידי מתן הזדמנות לטעום יינות שונים וללמוד כיצד הם עשויים.
ילדים יכולים לעזור להקל על התהליך על ידי ערבוב, מזיגה והשלכת המוצר המוגמר.
מושגים מעולם היין
לעתים קרובות קשה להבין מושגי יין, אבל הם יכולים להיות מאוד כיף ללמוד עליהם. להלן כמה מושגי יין שאולי לא ידעתם עליהם.
– טעימות יין: יין הוא משקה אלכוהולי העשוי ממיץ ענבים מותסס ופירות אחרים. זה נעשה בדרך כלל על ידי שילוב של תרבית שמרים עם מים חמים וסוכר, שמתסיסים את הסוכר לאתנול ופחמן דו חמצני.
– זני ענבים: זני ענבים מוגדרים כסוג הענבים העיקרי המשמש בייצור יין, כגון קברנה סוביניון, פינו נואר, או שרדונה.
הרעיון מאחורי תהליך ייצור היין הוא שהוא מתרחש בשלושה שלבים: ריסוק, תסיסה ויישון.
הריסוק מתבצע בדרך כלל על ידי דריכה על הענבים או על ידי שימוש במכונה הנקראת טחנת מגרסה. התסיסה מתרחשת כאשר שמרים הופכים סוכר לאלכוהול ופחמן דו חמצני. לאחר מכן יין מיושן מאוחסן בחביות עד 10 שנים לפני שהוא בוקבק.