תְסִיסָה
ייצור אלכוהול מתחיל בתסיסה של חומר גלם, כגון דגנים, פירות או ירקות. במהלך התסיסה מוסיפים לחומר הגלם שמרים אשר הופכים את הסוכרים לאלכוהול. סוג האלכוהול המיוצר תלוי בסוג חומר הגלם בו נעשה שימוש. למשל, בירה מופקת מדגנים ואילו יין מופק מענבים.
רִסוּק
במקרים מסוימים יש לעבד את חומר הגלם לפני התסיסה. תהליך זה ידוע כמעיכה. במהלך הריסוק מחממים את חומר הגלם ומערבבים אותו במים לפירוק העמילנים לסוכרים. תהליך זה הכרחי כדי שתהליך התסיסה יתרחש.
זִקוּק
לאחר סיום תהליך התסיסה, יש לזקק את האלכוהול. זיקוק הוא תהליך של הפרדת האלכוהול משאר מרכיבי הנוזל המותסס. זה נעשה על ידי חימום הנוזל ואיסוף אדי האלכוהול שנוצרים. לאחר מכן מתעבים אדי האלכוהול בחזרה לצורה נוזלית.
הְזדַקְנוּת
לאחר זיקוק האלכוהול, יש ליישן אותו. יישון הוא תהליך המאפשר לאלכוהול לשבת בחביות למשך תקופה. במהלך תקופה זו, האלכוהול מפתח את הטעם והארומה שלו. משך הזמן בו האלכוהול מתיישן תלוי בסוג האלכוהול המיוצר.
ביקבוק
לאחר השלמת תהליך היישון, האלכוהול מוכן לבקבוק. האלכוהול מסונן כדי להסיר כל זיהומים ואז מבוקבק. לאחר מכן, הבקבוקים מסומנים ומוכנים למכירה.
סיכום
תהליך ייצור האלכוהול הוא תהליך מורכב, אך הוא חיוני להפקת המשקאות האיכותיים מהם אנו נהנים כיום. מהתסיסה של חומר הגלם ועד לזיקוק ויישון המוצר הסופי, כל שלב חשוב להפקת המוצר הטוב ביותר.
למידע נוסף על תהליך ייצור האלכוהול, בדוק את הסרטון הזה .