מסיק זיתים
ייצור שמן זית מתחיל במסיק זיתים. זיתים נקטפים בדרך כלל ביד, תוך שימוש בשילוב של מגרפות, רשתות וסולמות. לאחר מכן שמים את הזיתים בארגזים או בשקיות ומובלים לטחנה.
כִּרסוּם
בבית הבד נשטפים הזיתים ובודקים לאיכותם. לאחר מכן טוחנים את הזיתים לעיסה באמצעות אבני ריחיים גדולות מגרניט או מטחנות פלדה. לאחר מכן מורחים את המשחה על דיסקיות סיבים, שנערמות זו על גבי זו ומניחות במכבש.
לחיצה
המכבש מפעיל לחץ על הדיסקים, מוציא את השמן מהמשחה. לאחר מכן, השמן נאסף במיכל ומסנן כדי להסיר את כל המוצקים שנותרו.
מפרידים
השמן מונח לאחר מכן בצנטריפוגה, המסובבת את השמן במהירויות גבוהות, ומפרידה את השמן מכל מים או מוצקים שנותרו. לאחר מכן, השמן נאסף ומאוחסן במיכלים.
ביקבוק
לאחר מכן מסננים את השמן שוב ומבוקבקים. הבקבוקים מסומנים ואטומים, והשמן מוכן למכירה.
שלב | תיאור |
---|---|
קְצִיר | מסיק זיתים ביד באמצעות מגרפות, רשתות וסולמות. |
כִּרסוּם | זיתים נשטפים וטוחנים לעיסה. |
לחיצה | העיסה נלחצת כדי לחלץ את השמן. |
מפרידים | השמן מופרד מכל מים או מוצקים שנותרו. |
ביקבוק | השמן מסונן ומבוקבק. |
ייצור שמן זית הוא תהליך מורכב הדורש תשומת לב קפדנית לפרטים. מהקטיף ועד הביקבוק, יש לבצע כל שלב בצורה נכונה על מנת לייצר מוצר איכותי. התהליך עתיר עבודה, אך התוצאה הסופית היא שמן טעים ובריא שניתן ליהנות ממנו לאורך שנים.