מסיק זיתים
תהליך הפקת שמן זית מתחיל במסיק הזיתים. זיתים נקטפים בדרך כלל ביד, תוך שימוש בשילוב של מגרפות, רשתות וסולמות. לאחר מכן ממיינים את הזיתים לפי גודל ואיכות, ובוחרים את הזיתים הטובים ביותר להפקת שמן.
מיצוי השמן
לאחר מסיק הזיתים, הם נמעכים כדי לחלץ את השמן. ניתן לעשות זאת באמצעות טחנת אבן מסורתית, או מכבש מכני מודרני. לאחר מכן, השמן מופרד מהעיסה והמים באמצעות צנטריפוגה.
קביעת איכות
איכות שמן הזית נקבעת על פי מספר גורמים, ביניהם מגוון הזיתים בהם נעשה שימוש, בשלות הזיתים ושיטת המיצוי. לאחר מכן, השמן מדורג בהתאם לחומציות, טעמו וארומה שלו.
ביקבוק ותיוג
לאחר חילוץ השמן וסיווג, הוא מוכן לבקבוק ולתיוג. השמן מבוקבק בדרך כלל בבקבוקי זכוכית כהה כדי להגן עליו מפני אור וחמצון. התווית תכלול בדרך כלל מידע על מגוון הזיתים בשימוש, רמת החומציות וארץ המוצא.
מה מייחד את שמן הזית?
- שמן זית עשיר בנוגדי חמצון, שיכולים לסייע בהגנה מפני מחלות.
- זהו מקור בריא לשומנים חד בלתי רווים, אשר יכול לסייע בהורדת רמות הכולסטרול.
- יש לו טעם וארומה ייחודיים שיכולים לשפר את הטעם של מנות רבות.
- זהו שמן בישול רב תכליתי שניתן להשתמש בו להקפצה, אפייה ועוד.
שמן זית הוא מרכיב יסוד במטבחים רבים ברחבי העולם, וקל להבין מדוע. עם הטעם הייחודי והיתרונות הבריאותיים שלו, אין זה פלא ששמן זית כל כך פופולרי. למידע נוסף על תהליך הייצור, עיין בחיפוש זה ב-YouTube .