מה זה פסטור?
פסטור הוא תהליך המשמש להרוג חיידקים מזיקים במזון ומשקאות. הוא פותח על ידי המדען הצרפתי לואי פסטר בשנות ה-60. התהליך כולל חימום מוצר לטמפרטורה מסוימת למשך זמן מוגדר ולאחר מכן קירור מהיר. תהליך זה הורג את רוב החיידקים ומיקרואורגניזמים אחרים שעלולים לגרום לקלקול מזון ומחלות הנישאות במזון.
סוגי פסטור
ישנם שני סוגים עיקריים של פסטור: זמן קצר בטמפרטורה גבוהה (HTST) וטמפרטורה גבוהה במיוחד (UHT). פסטור HTST הוא הסוג הנפוץ ביותר וכולל חימום המוצר ל-161°F לפחות (72°C) למשך 15 שניות. פסטור UHT כולל חימום המוצר ל-280°F (138°C) לפחות למשך שתי שניות.
היתרונות של פסטור
לפסטור יתרונות רבים. זה עוזר להאריך את חיי המדף של מזון ומשקאות, מה שהופך אותם בטוחים ונוחים יותר לאחסון ולהובלה. זה גם עוזר להפחית את הסיכון למחלות הנישאות במזון, מכיוון שהוא הורג את רוב החיידקים ומיקרואורגניזמים אחרים שעלולים לגרום למחלות.
מוצרים מפוסטרים
מוצרי מזון ומשקאות רבים מפוסטרים, כולל חלב, גבינה, יוגורט, בירה, יין ומיץ. חלק מהפירות והירקות, כמו תפוחים ותפוחי אדמה, מפוסטרים אף הם.
פסטור ובטיחות מזון
פסטור הוא חלק חשוב מבטיחות המזון. זה עוזר להפחית את הסיכון למחלות הנישאות במזון והופך מזון ומשקאות לבטוחים יותר לצריכה. עם זאת, חשוב לציין שפסטור אינו הופך מזון או משקאות לסטריליים. עדיין חשוב לתרגל טכניקות בטוחות של טיפול והכנה במזון כדי להפחית את הסיכון למחלות הנישאות במזון.