מסיק זיתים
ייצור שמן זית מתחיל במסיק זיתים. זיתים נקטפים בדרך כלל ביד, תוך שימוש בשילוב של מגרפות, רשתות וסולמות. לאחר מכן ממוינים הזיתים ומדורגים לפי גודל ואיכות.
ריסוק ומלאקס
לאחר מסיק הזיתים, הם נמעכים ומלקסים. תהליך זה כולל ריסוק הזיתים לעיסה ולאחר מכן ערבוב העיסה עם מים חמים. זה עוזר לשחרר את השמן מהזיתים.
הפרדת השמן
השלב הבא בתהליך הוא הפרדת השמן מהמשחה. זה נעשה באמצעות צנטריפוגה, המסובבת את המשחה במהירויות גבוהות כדי להפריד את השמן מהמוצקים.
ביקבוק ותיוג
לאחר הפרדת השמן, הוא מוכן לבקבוק ולתיוג. השמן מבוקבק בדרך כלל במיכלי זכוכית או פלסטיק ומסומן עם מידע על המוצר, כגון סוג הזית המשמש, ארץ המוצא ותאריך הייצור. שמן זית הוא שמן בישול פופולרי שעשוי מהפרי של עץ הזית. תהליך הכנת שמן זית כרוך במסיק הזיתים, ריסוקם ומלקסם, הפרדת השמן מהמשחה ולאחר מכן ביקבוק וסימון השמן. כל שלב בתהליך חשוב על מנת להבטיח שהתוצר הסופי יהיה באיכות הגבוהה ביותר.