מקורות פולי קקאו
השלב הראשון בהכנת שוקולד הוא המקור של פולי הקקאו. פולי הקקאו הם המרכיב העיקרי בשוקולד ומגיעים מעץ הקקאו Theobroma, שמקורו במרכז ודרום אמריקה. את השעועית קוטפים מתרמילי העץ ולאחר מכן מותססים, מיובשים וצולים. לאחר מכן, השעועית נשלחת ליצרני שוקולד ברחבי העולם.
טחינה וקונכייה
לאחר שהוקמו פולי הקקאו, הם מוכנים לטחון לעיסה. תהליך זה ידוע בשם שחיקה וקונכייה. פולי הקקאו נטחנים לעיסה באמצעות מכונה הנקראת מלנג'ור. מכונה זו טוחנת את השעועית לעיסה ומוסיפה לתערובת גם סוכר, חלב ומרכיבים נוספים. לאחר מכן מחממים את התערובת ומערבבים במשך מספר שעות ליצירת מרקם חלק וקרמי.
הַרפָּיָה
השלב הבא בתהליך הכנת השוקולד הוא טמפרור. טמפרור הוא תהליך החימום והקירור של תערובת השוקולד ליצירת מרקם מבריק וחלק. תהליך זה גם עוזר לייצב את השוקולד ולמנוע ממנו להימס מהר מדי. את השוקולד מחממים לטמפרטורה מסוימת ולאחר מכן מצננים לטמפרטורה נמוכה יותר. תהליך זה חוזר על עצמו מספר פעמים עד להשגת המרקם הרצוי.
דפוס ואריזה
לאחר שהשוקולד עבר טמפרור, הוא מוכן לצורת ברים או צורות אחרות. את השוקולד יוצקים לתבניות ואז מצננים עד שהוא מוצק. לאחר מכן השוקולד נארז ומוכן למכירה. יש יצרני שוקולד שמוסיפים לשוקולד גם קישוטים או טעמים לפני האריזה.
הכנת שוקולד מאפס היא עבודת אהבה. זה דורש סבלנות ומיומנות כדי ליצור את השוקולד המושלם. אבל התוצאה הסופית שווה את המאמץ. עם המרכיבים והטכניקות הנכונות, תוכלו להכין שוקולד טעים שישמח את בלוטות הטעם שלכם.
למידע נוסף על איך להכין שוקולד, בדוק את הסרטון הזה.