מהי מצות?
מצה היא סוג של מצות שאוכלים באופן מסורתי במהלך חג הפסח היהודי. הוא עשוי מקמח ומים, ובדרך כלל נאפה בתבנית שטוחה גדולה. מצה היא סמל לחיפזון שבו יצאו בני ישראל ממצרים, והיא נאכלת במהלך סעודת הסדר.
הכנת המצרכים
תהליך אפיית המצות ביד מתחיל בהכנת המצרכים. מערבבים את הקמח והמים יחד ליצירת בצק. לאחר מכן ללוש את הבצק מספר דקות עד שהוא חלק וגמיש.
רידוד וחיתוך הבצק
לאחר שהבצק מוכן, מרדדים אותו לעלה דק. לאחר מכן חותכים את הסדין לחתיכות קטנות, שאותן מרדדים שוב לעיגולים דקים. לאחר מכן חותכים את העיגולים למשולשים, שהם הצורה המסורתית של מצה.
אפיית המצה
לאחר מכן מניחים את משולשי הבצק על נייר אפייה ואופים בתנור. זמן האפייה קצר מאוד, לרוב דקות ספורות בלבד, כיוון שהמצה חייבת להישאר ללא שמרים. לאחר אפיית המצה, היא מוכנה לאכילה. מצה היא מאכל מסורתי שנאכל במשך מאות שנים. תהליך אפיית המצות בעבודת יד הוא מסורת עתיקת יומין הנהוגה עד היום. התהליך פשוט, אבל התוצאות טעימות.