מה לעשות עם אורז שלא מבושל לגמרי
בישול אורז יכול להיות מסובך. קל לסיים עם אורז מבושל או מבושל מדי. אם אתה מוצא את עצמך עם אורז שאינו מבושל לחלוטין, יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי להציל אותו.
איך לשמור אורז לא מבושל
אם האורז שלך לא מבושל, הדבר הטוב ביותר לעשות הוא להחזיר אותו לכיריים ולבשל אותו עוד קצת. הקפידו להוסיף עוד מעט מים במידת הצורך. אם אין לכם זמן לבשל אותו יותר, אפשר גם להכניס לתנור. מחממים את התנור ל-350 מעלות פרנהייט ומפזרים את האורז על תבנית אפייה. אופים אותו כ-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
איך להכין אורז מבושל יתר על המידה לאכילה
אם האורז שלך מבושל יתר על המידה, עדיין יש דרכים להפוך אותו לאכיל. אפשרות אחת היא להוסיף קצת חמאה או שמן לאורז ולערבב אותו פנימה. זה יעזור לשבור את הגרגירים ולהפוך אותו לטעים יותר. אתה יכול גם להוסיף כמה ירקות או מרכיבים אחרים לאורז כדי לתת לו יותר טעם.
שימוש בשאריות אורז
אם נשארו לכם שאריות אורז, תוכלו להשתמש בו במגוון מנות. אורז מטוגן הוא אופציה פופולרית, מכיוון שהוא קל להכנה וניתן להתאים אותו עם כל המרכיבים שיש לכם בהישג יד. אתה יכול גם להשתמש בשאריות האורז להכנת ריזוטו, בוריטוס, או אפילו פודינג אורז.
סיכום
בישול אורז יכול להיות מסובך, אבל זה לא חייב להיות אסון אם זה לא יוצא מושלם. אם אתה מוצא את עצמך עם אורז שאינו מבושל לחלוטין, יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי להציל אותו. אתה יכול להחזיר אותו לכיריים או לתנור כדי לסיים את הבישול, או שאתה יכול להוסיף חמאה או שמן כדי שיהיה אכיל. אפשר להשתמש גם בשאריות האורז במגוון מנות. עם קצת יצירתיות, תוכלו להפוך את האורז הלא מושלם שלכם לארוחה טעימה.